Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
09.05.2015

ODRŽANO DRŽAVNO TAKMIČENJE UČENIKA IZ MAŠINSTVA, SAOBRAĆAJA, GRAĐEVINARSTVA, TURIZMA I ELEKTRONIKE

ODRŽANO DRŽAVNO TAKMIČENJE UČENIKA IZ MAŠINSTVA, SAOBRAĆAJA, GRAĐEVINARSTVA, TURIZMA I ELEKTRONIKE

Državno takmičenje srednjih stručnih škola danas je uspješno održano u Podgorici u Srednjoj stručnoj školi „Ivan Uskoković“ i u Srednjoj stručnoj školi u Nikšiću. Na takmičenju su svoja znanja, vještine i kompetencije pokazale 92 ekipe odnosno 276 učenika iz ukupno 19 gradova Crne Gore. Organizatori takmičenja, Centar za stručno obrazovanje i škole domaćini imali su za cilj da afirmišu znanja učenika, promovišu timski duh i unaprijede saradnju među školama na nacionalnom nivou.01.09.2015.

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA PISMENOSTI 08. SEPTEMBRA

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA PISMENOSTI 08. SEPTEMBRA

Centar za stručno obrazovanje na dan pismenosti 08. septembar organizuje okrugli sto na temu: „Pismenost kao preduslov za cjeloživotno obrazovanje i učenje“. Krajnji cilj organizovanja ove aktivnosti je da ukaže da u današnje vrijeme pojam pismenosti nije više vezan samo za sposobnost čitanja i pisanja već je povezan sa svim područjima života i označava sposobnost pronalaženja, razumijevanja i korištenja informacija u svrhu boljeg ličnog napredovanja u obrazovanju, zdravlju, radu, kulturnom i društvenom životu.Aktuelnosti

01.09.2015.

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA PISMENOSTI 08. SEPTEMBRA

Centar za stručno obrazovanje na dan pismenosti 08. septembar organizuje okrugli sto na temu: „Pismenost kao preduslov za cjeloživotno obrazovanje i učenje“. Krajnji cilj organizovanja ove aktivnosti je da ukaže da u današnje vrijeme pojam pismenosti nije više vezan samo za sposobnost čitanja i pisanja već je povezan sa svim područjima života i označava sposobnost pronalaženja, razumijevanja i korištenja informacija u svrhu boljeg ličnog napredovanja u obrazovanju, zdravlju, radu, kulturnom i društvenom životu.

više...
09.07.2015.

ODRŽANA KONFERENCIJA „OBRAZOVANJE ŽENA U CRNOJ GORI U FUNKCIJI RODNE RAVNOPRAVNOSTI“

ODRŽANA KONFERENCIJA „OBRAZOVANJE ŽENA U CRNOJ GORI U FUNKCIJI RODNE RAVNOPRAVNOSTI“

U periodu 7-9. jula 2015. godine, u hotelu „Maestral“, Pržno, održana je konferencija „Obrazovanje žena u Crnoj Gori u funkciji rodne ravnopravnosti“, koju su organizovali Centar za stručno obrazovanje i Privredna komora Crne Gore, uz podršku Hans Zajdel Fondacije.

više...
07.07.2015.

KONFERENCIJA „OBRAZOVANJE ŽENA U CRNOJ GORI U FUNKCIJI RODNE RAVNOPRAVNOSTI“

Centar za stručno obrazovanje i Privredna komora Crne Gore, uz podršku Hans Zajdel Fondacije, organizuju konferenciju „Obrazovanje žena u Crnoj Gori u funkciji rodne ravnopravnosti“ od 7. do 9. jula 2015. godine, u hotelu „Maestral“, Pržno, Budva.

više...
17.06.2015.

TERMINI ODRŽAVANJA ISPITA ZA ORGANIZATORE PREVOZA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU

Prvi termin u kojem će se održati ispit za organizatore prevoza u drumskom saobraćaju je 29. 06. 2015. godine (ponedjeljak), sa početkom u 11:00h u prostorijama Centra za stručno obrazovanje (Rimski trg bb, Podgorica). Naredni termini za održavanje ispita su 17. 07. 2015. godine (petak) i 31. 08. 2015. godine (ponedjeljak).

više...
15.06.2015.

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA DOSTAVLJANJE PRIJEDLOGA PROJEKATA

U cilju što veće transparentnosti procesa, obavještavamo da je Evropska fondacija za stručnu obuku (ETF) objavila javni poziv svim relevantnim akterima za dostavljanje prijedloga projekata iz područja kontinuiranog profesionalnog razvoja nastavnika stručnih predmeta i trenera.

više...