Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
08.09.2017

НОВИ ОБРАСЦИ И УПУТСТВО ЗА ПЛАНИРАЊЕ ВАСПИТНО ОБРАЗОВНОГ РАДА ЗА МОДУЛАРИЗОВАНЕ ОБРАЗОВНЕ ПРОГРАМЕ

Центар за стручно образовање је у периоду од 28. августа до 02. септембра одржао шест радионица за наставнике, по секторима, у циљу подршке у планирању васпитно образовног рада. Обуке су биле циљано организоване и односиле су се на наставнике који реализују стручне и изборне модуле у првом разреду, у оквиру 10 модуларизованих образовних програма који се имплементирају од школске 2017/2018. године. Обуку је прошло 123 наставника из 21 школе у Црној Гори. У претходном периоду, током септембра и октобра 2016, јануара и фебруара 2017, као и маја и јуна 2017.године, Центар за стручно образовање је, уз подршку Министарства просвјете и међународних експерата, у оквиру ИПА Пројекта "Модернизација образовних програма и обука наставника“, организовао обуке наставника које су се односиле на концепт модуларизоване наставе, када је обуке прошло око 180 наставника.Актуелности

22.11.2017.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ о поступку стицања сертификата о стручној оспособљености за управљање превозом у друмском саобраћају

Обавјештавмо кандидате зантересоване за полагање испита о стручној оспособљености лица одговорних за управљање превозом у друмском саобраћају да, доношењем Закона о превозу у друмском саобраћају ("Службени лист Црне Горе", бр. 071/17 од 31.10.2017), од 08. новембра 2017. године, посао организације испита и издавање сертификата о стручној оспособљености за управљање превозом у међународном или унутрашњем друмском саобраћају, обавља Привредна комора Црне Горе.

више...
21.11.2017.

ОДРЖАН СЕМИНАР НА ТЕМУ „УПОТРЕБА ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА У МАРКЕТИНГУ МАЛИХ И СРЕДЊИХ ПРЕДУЗЕЋА“

ОДРЖАН СЕМИНАР НА ТЕМУ „УПОТРЕБА ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА У МАРКЕТИНГУ МАЛИХ И СРЕДЊИХ ПРЕДУЗЕЋА“

У организацији Привредне коморе, 17.11.2017. године, одржан је семинар на тему: „Употреба друштвених мрежа у маркетингу малих и средњих предузећа“.

више...
20.11.2017.

ИЗВЈЕШТАЈ СА ИИ РЕГИОНАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ОБРАЗОВАЊА ОДРАСЛИХ У ОКВИРУ „ЕПАЛЕ“ ПРОЈЕКТА

ИЗВЈЕШТАЈ СА ИИ РЕГИОНАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ОБРАЗОВАЊА ОДРАСЛИХ У ОКВИРУ „ЕПАЛЕ“ ПРОЈЕКТА

Представници ЕПАЛЕ пројектног тима за Црну Гору присуствовали су Регионалној конференцији образовања одраслих ЕПАЛЕ која се одржала 09. и 10. новембра, у хотелу “Босна “, у Бања Луци.

више...
16.11.2017.

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ИНТЕГРАЦИЈА РОМА И ЕГИПЋАНА КРОЗ ОБРАЗОВАЊЕ – МОГУЋНОСТИ И ИЗАЗОВИ“

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ИНТЕГРАЦИЈА РОМА И ЕГИПЋАНА КРОЗ ОБРАЗОВАЊЕ – МОГУЋНОСТИ И ИЗАЗОВИ“

Конференција „Интеграција Рома и Египћана кроз образовање - Могућности и изазови,“ коју су организовали Министарство просвјете Црне Горе, Коалиција Заједно за укључивање Рома и Египћана у Црној Гори кроз транспарентне и одрживе јавне политике и Ромски образовни фонд, одржана је 13.11.2017. године у Подгорици.

више...
14.11.2017.

ОДРЖАНА ФОКУС ГРУПА У ОРГАНИЗАЦИЈИ НВО “СИГУРНА ЖЕНСКА КУЋА“ У ПОДГОРИЦИ

13. новембра (понедјељак) 2017. године, у оквиру пројекта „Мапирање општих услуга подршке за жртве са искуством насиља у породици“, који реализује НВО „Сигурна женска кућа“, организована је фокус група са представницима релевантних институција, са циљем добијања релевантних података о доступности и квалитету општих услуга подршке за жене са искуством насиља.

више...