Мања слова Већа слова РСС
>

АКТИВНОСТИ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА МЛАДИ ЗА ЗЕЛЕНУ ЦРНУ ГОРУ

АКТИВНОСТИ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА МЛАДИ ЗА ЗЕЛЕНУ ЦРНУ ГОРУ
Датум објаве: 05.02.2014 15:18 | Аутор: Ивана Вучинић

Испис Штампај страницу


Ивана Вучинић

Форум МНЕ наставља спровођење активности у оквиру пројекта Млади за зелену Црну Гору. Током наредних мјесеци, уз подршку волонтерскога тима, спроводиће се радионице за ученике средњих стручних школа и средњих мјешовитих школа у свим градовима у Црној Гори.

Тема радионице је Одрживи развој и заштита животне средине, а методолошки је прилагођена узрасту ученика средњих школа и пружа могућност активног учешћа сваког појединца у циљу размјене искустава и знања о екологији генерално и нашој одговорности кад је очување животне средине у питању.

У фебруару су реализоване радионице на Жабљаку (ЈУ Средња мјешовита школа „17. септембар“), у Бару (ЈУ Средња пољопривредна школа), а, током мјесеца, наставља се с реализацијом и у Херцег Новом (ЈУ Средња мјешовита школа „Иван Горан Ковачић“), Подгорици (ЈУ Средња стручна школа „Спасоје Распоповић“), Плаву (ЈУ Средња мјешовита школа „Бећо Башић“), Тивту (ЈУ Средња мјешовита школа „Младост“), Бијелом Пољу (ЈУ Средња електро-економска школа) и Улцињу (ЈУ Средња мјешовита школа „Братство-Јединство“).

Такође, за прољећну акцију садње најављују се 2 грађанске акције садње.

Пројекат „Млади за зелену Црну Гору“ реализује се уз финансијску подршку Роцкефеллер Бротхерс фонда, а у партнерству с Одјељењем за подршку Националном савјету за одрживи развој Министарства одрживог развоја и туризма, као и Центром за стручно образовање.