Мања слова Већа слова РСС
>

ОБИЉЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИЈИХ ОСОБА – 01. ОКТОБАР

ОБИЉЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИЈИХ ОСОБА – 01. ОКТОБАР
Датум објаве: 30.09.2016 16:40 | Аутор: Љиљана Гарић

Испис Штампај страницу


Љиљана Гарић

Љиљана Гарић  

30.09.2016. године, Центар за стручно образовање је организовао округли сто на тему “Отворимо своја врата за полазнике трећег животног доба“ са циљем обиљежавања Међународног дана старијих особа - 01. октобар.

Округлом столу су присуствовали представници: Министарства рада и социјалног старања, Завода за школство, Испитног центра, Центра за стручно образовање, Удружења пензионера Црне Горе, Удружења пензионера Подгорице, ЈУ Средње стручне школе „Спасоје Распоповић“, Центра за образовање и тренинг - ЗОПТ, Урбан протецтион траининг центра Монтенегро,  Клуба здравља Подгорица и НВО „Наше доба“.

На округлом столу су промовисани различити облици образовања и учења старијих у циљу активног здравог старења и унапређења квалитета живота. Овом активношћу обиљежен је  Међународни дан старијих особа и успостављена је сарадња између образовних институција, организатора образовања одраслих и невладиних организација са удруженима пензионера.

Препорука са округлог стола је да све заинтересоване стране треба тијесно да сарађују, осмисле образовну понуду за старије особе и организују различите активности за њих у локалној заједници.