Manja slova Veća slova RSS
>

NOVI OBRASCI I UPUTSTVO ZA PLANIRANJE VASPITNO OBRAZOVNOG RADA ZA MODULARIZOVANE OBRAZOVNE PROGRAME OD ŠKOLSKE 2017/2018. GODINE

Datum objave: 08.09.2017 08:39 | Autor: Sandra Brkanović

Ispis Štampaj stranicu


Centar za stručno obrazovanje je u periodu od 28. avgusta do 02. septembra održao šest radionica za nastavnike, po sektorima, u cilju podrške u planiranju vaspitno obrazovnog rada. Obuke su bile ciljano organizovane i odnosile su se na nastavnike koji realizuju stručne i izborne module u prvom razredu, u okviru 10 modularizovanih obrazovnih programa koji se implementiraju od školske 2017/2018. godine. Obuku je prošlo 123 nastavnika iz 21 škole u Crnoj Gori. U prethodnom periodu, tokom septembra i oktobra 2016, januara i februara 2017, kao i maja i juna 2017.godine, Centar za stručno obrazovanje je, uz podršku Ministarstva prosvjete i međunarodnih eksperata, u okviru IPA Projekta "Modernizacija obrazovnih programa i obuka nastavnika“, organizovao obuke nastavnika koje su se odnosile na koncept modularizovane nastave, kada je obuke prošlo oko 180 nastavnika.

Nakon obuka nastavnika, Centar je prilagodio obrasce za planiranje vaspitno obrazovnog rada i uputstva za njihovo popunjavanje, koje možete preuzeti ovdje:

Godišnji plan rada - formular.docx

Godišnji plan rada - uputstvo.pdf

Plan realizacije ishoda ucenja - formular.docx

Plan realizacije ishoda ucenja - uputstvo.pdf