Manja slova Veća slova RSS
>

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA PISMENOSTI - 8. SEPTEMBAR ODRŽANA PANEL DISKUSIJA

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA PISMENOSTI - 8. SEPTEMBAR ODRŽANA PANEL DISKUSIJA
Datum objave: 08.09.2017 14:11 | Autor: Magdalena Jovanović

Ispis Štampaj stranicu


Magdalena Jovanović


Centar za stručno obrazovanje je povodom Međunarodnog dana pismenosti - 8. septembar, u EU Info centru organizovao panel diskusiju na temu: „Pismenost – osnov za cjeloživotno obrazovanje i učenje“.

Panel diskusiju je otvorio Duško Rajković, direktor Centra za stručno obrazovanje, dok je prezentaciju projekata: „Nacionalni koordinator za implementaciju evropske agende za učenje odraslih“ i  „EPALE - Nacionalni servis podrške za Crnu Goru“ održala Gordana Bošković, samostalna savjetnica I u Odjeljenju za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje.

Panelisti na ovoj diskusiji, koje je predstavila Ljiljana Garić, rukovoditeljka Odjeljenja za obrazovanje odraslih i cjeloživotnog učenja, su bili: Aleksandar Rakočević, Zavod za zapošljavanje Crne Gore, Jadranka Đurković, Uprava za kadrove Crne Gore, Mladen Perazić, Privredna komora Crne Gore i Nataša Pavličić, Multidisciplinarni obrazovni centar „Pamark“.

Obilježavanje Međunarodnog dana pismenosti -  8. septembar, utemeljio je UNESCO 1967. sa ciljem promovisanja pismenosti i ukazivanja  na značaj pismenosti na međunarodnom nivou.

Cilj panela je bio sagledavanje aktivnosti institucija i obrazovne ponude za sticanje i unapređenje pismenosti u Crnoj Gori.

Učesnici panela su bili u prilici da diskutuju, postavljaju pitanja panelistima i daju predloge za unapređenje aktivnosti.

Učesnici panel diskusije su bili predstavnici nadležnih ministarstava, lokalnih samouprava, licenciranih organizatora obrazovanja odraslih i dr.