Manja slova Veća slova RSS
>

ODRŽANA RADIONICA „NASILJE U PORODICI“

ODRŽANA RADIONICA „NASILJE U PORODICI“
Datum objave: 19.10.2017 08:36 | Autor: Magdalena Jovanović

Ispis Štampaj stranicu


Magdalena Jovanović


U organizaciji Centra za stručno obrazovanje i NVO „SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja“ Podgorica, 18.10.2017. godine, u Podgorici, održana je radionica „Nasilje u porodici – uloga vaspitno-obrazovnih ustanova u prevenciji i zaštiti djece i mladih od nasilja u porodici“.

Uvodna riječ je pripala Dušku Rajkoviću, direktoru Centra za stručno obrazovanje , koji je pozdravio sve prisutne, zahvalio se na velikom prisustvu i poželio uspješan rad.

Biljana Zeković, izvršna direktorica NVO „SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja“ Podgorica, je vodila radionicu, koja se sastojala iz dva dijela. U prvom dijelu radionice je bilo riječi o institucionalnom i pravnom okviru u zaštiti od nasilja i fenomenu nasilja u porodici: Socijalni kontekst-rodna dimenzija nasilja u porodici; Teorije o porodičnom nasilju, dok se drugi dio radionice odnosio na multidisciplinarni pristup u zaštiti djece od nasilja i uloga obrazovno-vaspitnih ustanova u skladu sa Protokolom o postupanju, prevenciji i zaštiti od nasilja.

Radionici su prisustvovali predstavnici: obrazovnih institucija, obrazovno-vaspitnih ustanova, organizatora obrazovanja odraslih i dr.