Manja slova Veća slova RSS
>

ODRŽANA KONFERENCIJA NA TEMU STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA U BUDVI

ODRŽANA KONFERENCIJA NA TEMU STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA U BUDVI
Datum objave: 30.10.2017 14:11 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete je 26. i 27. oktobra u hotelu „Avala“, u Budvi, u saradnji sa Evropskom komisijom i Evropskom trening fondacijom (ETF) organizovalo dvodnevnu konferenciju za zemlje kandidate, na temu stručnog osposobljavanja.

Događaj se organizovao kao dio Evropske nedjelje stručnih vještina.
Uvodna izlaganja imali su: ministar prosvjete, dr Damir Šehović, šef sektora za saradnju u Delegaciji EU u Crnoj Gori, Herman Špic, potpredsjednik Privredne komore Crne Gore, Ivan Saveljić i predstavnica Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Gordana Stepić.

U radu Konferencije učestvovali su, pored predstavnika Evropske komisije, Evropske trening fondacije, Estonije, Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), te zemalja kandidata, i predstavnici Austrije, Belgije, Francuske, Italije, Letonije, Malte, Portugala, Rumunije, Slovačke, Švedske, Španije i Velike Britanije.

Jedan od prioriteta ETF-a u saradnji sa Crnom Gorom je poboljšanje kvaliteta stručnog obrazovanja i, u skladu sa time, jačanje kvaliteta praktične nastave i obuke nastavnika, trenera, mentora i savjetnika u stručnim školama.

Konferenciji su ispred Centra za stručno obrazovanje prisustvovali: Duško Rajković, direktor Centra za stručno obrazovanje i Ivan Marković, pomoćnik direktora.