Manja slova Veća slova RSS
>

RADIONICA „NEFORMALNI I CJELOŽIVOTNI OBRAZOVNI SISTEMI“

RADIONICA „NEFORMALNI I CJELOŽIVOTNI OBRAZOVNI SISTEMI“
Datum objave: 01.12.2017 07:59 | Autor: Magdalena Jovanović

Ispis Štampaj stranicu


Magdalena Jovanović


27. novembra 2017. godine, u hotelu „Palas“, u Petrovcu, u okviru dvogodišnjeg projekta „Budi spreman za EU vrijednosti“, koji realizuje Univerzitet Donja Gorica-UDG, u saradnji sa partnerima: Centrom za monitoring i istraživanja, Art Communications-om iz Podgorice i Centrom za evropske perspektive iz Slovenije, organizovana je radionica na temu: „Neformalni i cjeloživotni obrazovni sistemi“.

Projekat je usmjeren na poboljšanje aktivnog učešća mladih u društvenom, ekonomskom i političkom razvoju.

Uvodnu riječ i predstavljanje dosadašnjih rezultata projekta su imali: Vanja Drljević, koordinatorka nacionalne Erasmus+ kancelarije, prof. dr Milan Podunavac, dekan Humanističkih studija UDG i mr Nikoleta Tomović, izvršna direktorka CeMI-ja.

Cilj organizovanja radionice je diskusija o značaju cjeloživotnog obrazovanja, kao odgovora na ekonomske, društvene i druge izazove današnjice i usklađivanja neformalnog i cjeloživotnog obrazovanja sa potrebama tržišta rada u okviru EU.

U okviru radionice obrađene su sljedeće teme: Prilike za razmjenu i saradnju mladih u Evropi, Cjeloživotno učenje –ključ ličnog i društvenog razvoja, Obrazovni sistem u Crnoj Gori – prednosti i nedostaci – iz ugla profesora i studenata.

Ljiljana Garić, rukovoditeljka Odjeljenja za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje, iz Centra za stručno obrazovanje je govorila o Značaju cjeloživotnog obrazovanja za lični i društveni razvoj.