Manja slova Veća slova RSS
>

ZAVRŠNA KONFERENCIJA REGIONALNOG PROJEKTA „POBOLJŠANJE SARADNJE IZMEĐU ŠKOLA I PRIVREDE“

ZAVRŠNA KONFERENCIJA REGIONALNOG PROJEKTA „POBOLJŠANJE SARADNJE IZMEĐU ŠKOLA I PRIVREDE“
Datum objave: 06.12.2017 14:40 | Autor: Magdalena Jovanović

Ispis Štampaj stranicu


Magdalena Jovanović


Magdalena Jovanović

U organizaciji KulturKontakta iz Austrije 06.12.2017. godine, u hotelu „CentreVille“, u Podgorici je održana završna konferencija projekta „Poboljšanje saradnje između škola i privrede“, u okviru koje je predstavljen „Priručnik za organizatore praktične nastave“.

Na konferenciji su govorili: Ana Janković, ambasador Republike Austrije u Crnoj Gori, Zora Bogićević, načelnica Odjeljenja za stručno obrazovanje u Ministarstvu prosvjete, Duško Rajković, direktor Centra za stručno obrazovanje, Monika Mott, načelnik odjeljenja za obrazovanje KulturKontakt Austrija.

Predstavljanje Projekta sa posebnim osvrtom na organizatore praktične nastave – posrednike između škole i privrede, pripalo je Darku Vukčeviću, koordinatoru praktične nastave u JU Škola za više i srednje stručno obrazovanje „Sergije Stanić“, dok je predstavljanje „Priručnika za organizatore praktične nastave“ pripalo Dušanu Boškoviću, samostalnom savjetniku I za istraživanje i razvoj kvalifikacija u Centru za stručno obrazovanje.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici: Zavoda za zapošljavanje, Privredne komore, Unije poslodavaca, Centra za stručno obrazovanje, Ministarstva prosvjete, škola i dr.