Manja slova Veća slova RSS
>

KONFERENCIJA: BUDUĆNOST OBRAZOVANJA ODRASLIH U EVROPI

Datum objave: 07.12.2017 14:20 | Autor: Ivana Vučinić

Ispis Štampaj stranicu


Evropska asocijacija za obrazovanje odraslih (EAEA) okupila je svoje članove i partnere u Briselu 6. i 7. decembra 2017. godine kako bi diskutovali o budućnosti obrazovanja odraslih u Evropi.

Godina 2017. je okarakterisana brojnim događajima u oblasti obrazovanja odraslih koju su označile politike na nivou EU i globalnom nivou, kao i nove sinergije unutar civilnog društva. Budući da je Evropska komisija pozvala države članice da počnu sa sprovođenjem Inicijative za nadrgadnju vještina (Upskilling Pathways), koja je pokrenuta u decembru 2016. godine, jedna od značajnih tema Konferencije jeste upravo ova inicijativa, kao i preporuke koje su proistekle iz EAEA Godine obrazovanja odraslih u Evropi.

Na ovom događaju sagledano je na koji način je obrazovanje odraslih doprinijelo inkluziji izbjeglica i naučenim lekcijama od debate o politici iz 2016. godine. Takođe se diskutovalo i o obezbjeđivanju priznavanja i finansijske održivosti unutar FinALE projekta, koji se privodi kraju.

Centar za stručno obrazovanje je član Evropske asocijacije za obrazovanje odraslih (EAEA), te su njegove predstavnice: Gordana Bošković i Nerisa Redžematović, savjetnice u Odjeljenju za obrazovanje odraslih, učestvovale na ovoj dvodnevnoj Konferenciji .