Manja slova Veća slova RSS
>

ODRŽANA SJEDNICA ODBORA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH

Datum objave: 09.02.2018 08:00 | Autor: Magdalena Jovanović

Ispis Štampaj stranicu


Prva sjednica Odbora za obrazovanje odraslih u novom sazivu je održana u srijedu, 7.02.2018. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje.

Prisutne je pozdravio direktor Centra za stručno obrazovanje, gospodin Duško Rajković, koji je svim prisutnima poželio uspješan rad, istakavši da je Odbor za obrazovanje odraslih tijelo u čijem su sastavu ljudi koji svojim znanjem i iskustvom mogu odgovoriti izazovima koji su pred njima, kao i to da će im Centar za stručno obrazovanje pružati svoju nesebičnu podršku u radu.

Na sjednici su razmatrana sljedeća dokumenta: Poslovnik o radu Odbora za obrazovanje odraslih, program obrazovanja za stručno usavršavanje državnih službenika za strategijsko planiranje, program obrazovanja za stručno usavršavanje pedijatara za prepoznavanje seksualnog zlostavljanja djece, program obrazovanja za sticanje stručne kvalifikacije Saradnik/ca za socijalnu inkluziju RE za oblast socijalne zaštite, ispitni katalog za sticanje stručne kvalifikacije Saradnik/ca za socijalnu inkluziju RE za oblast socijalne zaštite, mišljenje na Obrazac za primjenu Individualnog tranzicionog plana 2 (ITP2), Plan osnovne škole za odrasle i dopuna Kataloga programa stručnog usavršavanja nastavnika nedostajućim programima za školsku 2017/2018. i 2018/2019. godinu.

Članovi Odbora za obrazovanje odraslih su:

1. Prof. dr Rade Ratković, Univerzitet “Adriatik”, predsjednik,
2. Ivan Saveljić, Privredna Komora Crne Gore, član,
3. Suljo Mustafić, Zavod za zapošljavanje Crne Gore, član,
4. Milisav Ćipranić, predsjednik udruženja licenciranih organizatora obrazovanje odraslih, član,
5. Marija Cimbaljević, Ministarstvo prosvjete, član,
6. Mirza Gargović, Ministarstvo prosvjete, član,
7. Gordana Bošković, Centar za stručno obrazovanje, član,
8. Milica Žižić, Ministarstvo prosvjete, član,
9. Ana Maraš, Unija poslodavaca Crne Gore, član.