Manja slova Veća slova RSS
>

OBUKA NASTAVNIKA ZA UPOTREBU PROGRAMA MICROSOFT 365

OBUKA NASTAVNIKA ZA UPOTREBU PROGRAMA MICROSOFT 365
Datum objave: 13.02.2018 08:14 | Autor: Ivana Vucinic

Ispis Štampaj stranicu


Ivana Vucinic

Dana 8-9. februara 2018. godine, u kabinetu informatike JU Srednje građevinsko-geodetske škole „Inž. Marko Radević“ održana je dvodnevna obuka nastavnika za upotrebu programa Microsoft 365. Obuku vode IT stručnjaci iz Ministarstva prosvjete i Centra za stručno obrazovanje, Marina Matijević i Josip Genić. Ova obuka predstavlja jednu od aktivnosti projekta koji realizuje tim Centra za stručno obrazovanje i Ministarstva prosvjete, uz podršku Evropske fondacije za obuku (ETF).

Projekat je namijenjen umrežavanju nastavnika srednjih stručnih škola kroz uspotavljanje internet platforme za razmjenu nastavnog materijala, resursa, ideja i iskustva, kao i izradu zajedničkih dokumenata (materijala za učenje, nastavnih planova, testova, itd) u okviru jednog područja rada.

Projektni tim je identifikovao tri područja rada: elektrotehnike, mašinstva i turizma u okviru kojih su prepoznata po četiri nastavnika koji će imati ulogu nastavnika-lidera u projektu i nakon završene obuke, lideri će dalje organizovati obuke nastavnicima unutar svog područja rada, uz podršku projektnog tima. Po završetku, izrađeni dokumenti će biti objavljeni na portalu www.skolskiportal.edu.me i dostupni svim zainteresovanim stranama.