Manja slova Veća slova RSS
>

DVODNEVNE OBUKE NASTAVNIKA IZ PODRUČJA RADA TURIZMA I ELEKTROTEHNIKE (2. i 3. mart 2018)

DVODNEVNE OBUKE NASTAVNIKA IZ PODRUČJA RADA TURIZMA I ELEKTROTEHNIKE (2. i 3. mart 2018)
Datum objave: 05.03.2018 08:38 | Autor: Ivana Vucinic

Ispis Štampaj stranicu


Ivana Vucinic


Ivana Vucinic

U okviru projekta: Umrežavanje nastavnika srednjih stručnih škola kroz uspostavljanje internet platofrme, koji realizuju Centar za stručno obrazovanje i Ministarstvo prosvjete uz podršku Evropske fondacije za obuku, održavaju se dvodnevne obuke nastavnika iz područja rada Turizma i Elektrotehnike.

Nastavnici turističke grupe predmeta pohađaju obuku u Školi za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić”, a obuka nastavnika koji predaju u okviru područja rada elektrotehnika održava se u Srednjoj elektrotehničkoj školi „Vaso Aligrudić“ u Podgorici. Obuke vode istaknuti nastavnici iz područja rada turizma i elektrotehnike, uz podršku stručnjaka za oblast informacionih tehnologija, Marine Matijević iz Ministarstva prosvjete i Josipa Genića iz Centra za stručno obrazovanje.

U okviru obuke, polaznici će se se upoznati sa mogućnostima Office 365 paket programa čija je glavna funkcionalnost onlajn saradnja, a takođe će se predstaviti i portal za nastavnike (www.skolskiportal.edu.me) kao platforma koja dodatno može unaprijediti rad nastavnika i pomoći im da dijele materijale u cilju unaprijeđenja njihovog svakodnevnog rada.

Jedan od rezultata obuke biće smjernice za nastavnike za zajedničku izradu materijala i saradnju u kreiranju raznovrsnog sadržaja uz pomoć navedenih tehnologija.