Manja slova Veća slova RSS
>

POZIV SREDNJIM STRUČNIM I MJEŠOVITIM ŠKOLAMA U CRNOJ GORI ZA UČEŠĆE U RASPRAVI O NACRTIMA NOVIH MODULARIZOVANIH I KREDITNO VREDNOVANIH OBRAZOVNIH PROGRAMA ČIJA JE IMPLEMENTACIJA PLANIRANA OD ŠKOLSKE 2018/19. GODINE

Datum objave: 11.05.2018 14:55 | Autor: Sandra Brkanovic

Ispis Štampaj stranicu


Centar za stručno obrazovanje je, pripremio četiri obrazovna programa u skladu sa Metodologijom za izradu obrazovnih programa u srednjem stručnom obrazovanju, i to:

1. Prehrambeni tehničar, nivoa IV1, iz sektora: Poljoprivreda, prehrana i veterina, podsektora: Prehrambena tehnologija
2. Proizvođač prehrambenih proizvoda, nivoa III iz sektora: Poljoprivreda, prehrana i veterina, podsektora: Prehrambena tehnologija
3. Frizer, nivoa III, iz sektora Usluge, podsektora Frizerske usluge
4. Pomoćnik frizera, nivoa II, iz sektora Usluge, podsektora Frizerske usluge

Obrazovni programi su urađeni na osnovu standarda zanimanja i standarda stručnih kvalifikacija koje je usvojio nadležni Savjet.

U skladu sa propisanom procedurom usvajanja obrazovih programa u srednjem stručnom obrazovanju, pozivamo srednje stručne i mješovite škole koje realizuju obrazovne programe iz pomenutih sektora, da izvrše stručnu analizu nacrta obrazovnih programa i daju prijedloge, sugestije i komentare u vezi sa njihovim sadržajem.

Molimo rukovodioce srednjih stručnih i mješovitih škola da prijedloge, sugestije i komentare dostave u ime svojih zaposlenih na e–mail adresu: cso@gov.me, ili putem pošte, Centar za stručno obrazovanje, Rimski trg b.b., 81 000 Podgorica, najkasnije do 17. maja 2018. godine.
Pojedinačne prijedloge, sugestije i komentare nećemo razmatrati.

Nakon dobijenih mišljenja, 18. maja 2018. godine, biće organizovana javna rasprava u sali Centra za stručno obrazovanje, ulica Rimski trg b.b., Podgorica, za navedene nacrte obrazovnih programa, prema sljedećem rasporedu:

Od 09.00 do 10.00 časova – Sektor: Usluge / Podsektor: Lične usluge
Od 10.30 do 11.30 časova – Sektor: Poljoprivreda, prehrana i veterina / Podsektor: Prehrambena tehnologija

Nacrte obrazovnih programa možete preuzeti ovdje: