Manja slova Veća slova RSS
>

IZVJEŠTAJ SA ČETVRTOG SASTANKA RADNE GRUPE ZA IZRADU ANDRAGOŠKIH PRIRUČNIKA U OKVIRU „EPALE“ PROJEKTA

Datum objave: 19.06.2018 14:34 | Autor: Magdalena Jovanović

Ispis Štampaj stranicu


Centar za stručno obrazovanje (EPALE Nacionalni servis podrške za Crnu Goru) je 18. juna 2018. godine, organizovao četvrti sastanak za članove radne grupe za izradu andragoških priručnika. Sastanak je planiran sa ciljem izrade andragoških priručnika za nastavnike koji realizuju Program osnovne škole za odrasle. Pored članova radne grupe, sastanku su prisustvovali i članovi EPALE projektnog tima.

Gordana Bošković, savjetnica za obrazovanje odraslih i nastavnik/trener u Projektu, a ujedno i osoba koja upravlja ovom aktivnošću, je odgovarala na pitanja članica radne grupe nastalih usljed dilema i nejasnoća prilikom pisanja andragoških priručnika, a koja su se odnosila na: predgovor, uvod, ključne pojmove, piktogram, životne vještine-tabele, fotografije, literaturu itd., pri čemu je dogovoreno sljedeće:

- predgovor da bude jedinstven za sve priručnike,
- uvod da se odnosi na svaki predmet,
- piktograme izbaciti iz priručnika, fotografije sa interneta samo označiti, a dizajner će naći rješenje za iste,
- literaturu mora sadržati svaki priručnik,
- životne vještine u tabelama ostaju samo ako ih ima, a ako ne onda je potrebno isključiti tu kolonu iz priručnika, kako ne bi ostala prazna.

Na kraju je dogovoreno da se priručnici pošalju do sljedećeg ponedjeljka, i to kao zipovani dokument.

Dogovoreni sastanak sa ekspertkinjom Šefikom Alibabić je zakazan za 5. i 6. jul u hotelu „Best Western Premier“, u Podgorici.