Manja slova Veća slova RSS
>

Predstavnici Centra za stručno obrazovanje na petom sastanku Saveza Zapadnog Balkana za učenje kroz rad

Predstavnici Centra za stručno obrazovanje na petom sastanku Saveza Zapadnog Balkana za učenje kroz rad
Datum objave: 11.07.2018 11:42 | Autor: Ivana Vucinic

Ispis Štampaj stranicu


Ivana Vucinic


KulturKontakt Austria i Inicijativa za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi (Education Reform Initiative of South Easter Europe - ERI SEE) organizovali su peti po redu sastanak Saveza Zapadnog Balkana za učenje kroz rad u Beču, 10. i 11. jula 2018. godine. Ovaj sastanak je organizovan u svjetlu Konferencije «Budućnost stručnog obrazovanja u Evropi» koja je održana u okviru austrijskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije.
Predstavnici centara za stručno obrazovanje (Mreža centara za stručno obrazovanje Jugoistočne Evrope – SEEVET Net) i privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana (Investicioni forum privrednih komora – CIF) iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije okupili su se kako bi diskutovali o modernizaciji stručnog obrazovanja na nacionalnom i regionalnom nivou i dogovorili se oko unapređenja i funkcionisanja onlajn platforme za kontinuiranu saradnju i dijalog između sektora obrazovanja i sektora biznisa u oblasti učenja kroz rad. Onlajn platforma predstavlja značajnu alatku za unapređenje komunikacije, transparentnosti, protoka informacija i razumijevanja među relevantnim akterima na Zapadnom Balkanu u ovoj oblasti. Prvi cilj koji je postavljen jeste da se pristupi izradi zajedničkog standarda zanimanja koji će služiti kao osnova za dalji razvoj relevantnih kvalifikacija i kurikuluma u regionu.

Centar za stručno obrazovanje na ovom događaju predstavljali su direktor, Duško Rajković i samostalna savjetnica za međunarodnu saradnju, Ivana Vučinić.