Мања слова Већа слова РСС
>

Представници Центра за стручно образовање на петом састанку Савеза Западног Балкана за учење кроз рад

Представници Центра за стручно образовање на петом састанку Савеза Западног Балкана за учење кроз рад
Датум објаве: 11.07.2018 11:42 | Аутор: Ивана Вуциниц

Испис Штампај страницу


Ивана Вуциниц


КултурКонтакт Аустриа и Иницијатива за реформу образовања у Југоисточној Европи (Едуцатион Реформ Инитиативе оф Соутх Еастер Еуропе - ЕРИ СЕЕ) организовали су пети по реду састанак Савеза Западног Балкана за учење кроз рад у Бечу, 10. и 11. јула 2018. године. Овај састанак је организован у свјетлу Конференције «Будућност стручног образовања у Европи» која је одржана у оквиру аустријског предсједавања Савјетом Европске уније.
Представници центара за стручно образовање (Мрежа центара за стручно образовање Југоисточне Европе – СЕЕВЕТ Нет) и привредних комора земаља Западног Балкана (Инвестициони форум привредних комора – ЦИФ) из Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Косова, Македоније и Србије окупили су се како би дискутовали о модернизацији стручног образовања на националном и регионалном нивоу и договорили се око унапређења и функционисања онлајн платформе за континуирану сарадњу и дијалог између сектора образовања и сектора бизниса у области учења кроз рад. Онлајн платформа представља значајну алатку за унапређење комуникације, транспарентности, протока информација и разумијевања међу релевантним актерима на Западном Балкану у овој области. Први циљ који је постављен јесте да се приступи изради заједничког стандарда занимања који ће служити као основа за даљи развој релевантних квалификација и курикулума у региону.

Центар за стручно образовање на овом догађају представљали су директор, Душко Рајковић и самостална савјетница за међународну сарадњу, Ивана Вучинић.