Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАНА ОБУКА КООРДИНАТОРА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ МОДУЛАРИЗОВАНИХ ОБРАЗОВНИХ ПРОГРАМА ИЗ ОБЛАСТИ ЕЛЕКТРОТЕХНИКЕ И МЕХАТРОНИКЕ

ОДРЖАНА ОБУКА КООРДИНАТОРА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ МОДУЛАРИЗОВАНИХ ОБРАЗОВНИХ ПРОГРАМА ИЗ ОБЛАСТИ ЕЛЕКТРОТЕХНИКЕ И МЕХАТРОНИКЕ
Датум објаве: 03.10.2018 07:47 | Аутор: Магдалена Јовановић

Испис Штампај страницу


Магдалена Јовановић


Магдалена Јовановић

Центар за стручно образовање је 02.10.2018. године, организовао обуку координатора за реализацију модуларизованих образовних програма из области Електротехнике и Мехатронике (Електротехничар електронике, Електротехничар рачунарских система и мрежа, Електроинсталатер, Електротехничар за развој веб и мобилних апликација, Електротехничар енергетике, Монтер електоронске комуникационе инфраструктуре, Техничар мехатронике, Електротехничар електронских комуникација). Обуци је присуствовало 24 координатора из средњих стручних школа у којима се реализују програми из ових области, и то из: Тивта, Рожаја, Пљеваља, Улциња, Берана, Бијелог Поља, Никшића и Подгорице.

Присутне је на почетку одржавања обуке поздравила Сандра Бркановић, руководилац Одјељења за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање, која је указала на улогу и значај координатора за реализацију образовних програма.

Током обуке, координаторима су представљена упутства за израду Годишњег плана рада и Плана реализације исхода учења, након чега су они у групама, упоредили међусобом урађене планове својих колега. Циљ радионице је био да се размијене искуства у планирању на нивоу свих средњих стручних школа у којима се реализују наведени образовни програми и да се коригују превелика одступања међу школама. Координатори су дискутовали о урађеним плановима и постигли договор о оптималном одступању с обзиром на специфичности које свака школа има.

У другој фази обуке, координаторима су дискутовали о коришћењу Одјељењске књиге и специфичностима које је у њој потребно евидентирати.

Савјетница у Одјељењу за истраживање и развој квалификација, у Центру за стручно образовање, Марина Бралетић-Таљановић је била модератор током обуке.

Наставници - тренери који су презентовали упутства за све фазе обуке и помагали наставницима док су радили вјежбе по групама су: Ален Шабановић, из ЈУ Средња електро економска школа из Бијелог Поља, Славица Јовановић и Гордана Тасић из ЈУ Средња електротехничка школа „Васо Алигрудић“ из Подгорице.

Обуци су присуствовали и представници Центра за стручно образовање: Срђан Обрадовић, координатор у Одјељењу за истраживање и развој квалификација, Јелена Кнежевић и Милош Тривић, самостални савјетници И за истраживање и развој квалификација.