Manja slova Veća slova RSS
>

POZIV SREDNJIM STRUČNIM I MJEŠOVITIM ŠKOLAMA U CRNOJ GORI ZA UČEŠĆE U RASPRAVI O NACRTU 10. MODULARIZOVANOG I KREDITNO VREDNOVANOG OBRAZOVNOG PROGRAMA ČIJA JE IMPLEMENTACIJA PLANIRANA OD ŠKOLSKE 2019/20. GODINE

Datum objave: 27.05.2019 11:43 | Autor: Sandra Brkanovic

Ispis Štampaj stranicu


Centar za stručno obrazovanje je, zajedno sa radnim grupama, u skladu sa važećom Metodologijom, nakon prethodno objavljenih 9, pripremio i 10. modularizovani obrazovni program:

Sektor: Interdisciplinarna područja, podsektor: Ekonomija, pravo i saobraćaj

10. Tehničar za špediciju, carinu i organizaciju transporta, nivo IV1

Obrazovni program je urađen na osnovu odgovarajućih standarda zanimanja i standarda stručnih kvalifikacija. 

U skladu sa propisanom procedurom usvajanja obrazovih programa u srednjem stručnom obrazovanju, pozivamo srednje stručne i mješovite škole koje realizuju obrazovne programe iz pomenutih sektora i podsektora, da izvrše stručnu analizu nacrta obrazovnog programa i daju prijedloge, sugestije i komentare u vezi sa njihovim sadržajem. 

Molimo rukovodioce srednjih stručnih i mješovitih škola da prijedloge, sugestije i komentare dostave u ime svojih zaposlenih na e–mail adresu: cso@gov.me, ili putem pošte, Centar za stručno obrazovanje, Rimski trg b.b., 81 000 Podgorica, najkasnije do 30. maja 2019.godine

Pojedinačne prijedloge, sugestije i komentare nećemo razmatrati. 

Nakon dobijenih mišljenja, 31. maja 2019. godine, biće organizovana javna rasprava u sali Centra za stručno obrazovanje, ulica Rimski trg b.b., Podgorica, za navedeni nacrt obrazovnog programa, prema sljedećem rasporedu:

Od 08.00 do 09.00h – Sektor: Interisciplinarna područja, podsektor: Ekonomija, pravo i saobraćaj

Nacrt obrazovnog programa Tehničar za špediciju, carinu i organizaciju transporta možete preuzeti na sljedećem linku: