Manja slova Veća slova RSS
>

ODRŽANA OBUKA ZA PEDAGOGE I PSIHOLOGE SREDNJIH STRUČNIH I MJEŠOVITIH ŠKOLA U KOJIMA SE REALIZUJU MODULARIZOVANI OBRAZOVNI PROGRAMI ZA PLANIRANJE VASPITNO-OBRAZOVNOG RADA

ODRŽANA OBUKA ZA PEDAGOGE I PSIHOLOGE SREDNJIH STRUČNIH I MJEŠOVITIH ŠKOLA U KOJIMA SE REALIZUJU MODULARIZOVANI OBRAZOVNI PROGRAMI ZA PLANIRANJE VASPITNO-OBRAZOVNOG RADA
Datum objave: 10.09.2019 14:04 | Autor: Dušan Pejović

Ispis Štampaj stranicu


U okviru reforme srednjeg stručnog obrazovanja, JU Centar za stručno obrazovanje je u ponedjeljak, 09.09.2019. godine, u svojim prostorijama u Podgorici, organizovao obuku za pedagoge i psihologe koji od školske 2019/2020. godine, realizuju modularizovane obrazovne programe.

Obuci je prisustvovalo ukupno 12 pedagoga i psihologa iz 9 srednjih stručnih i mješovitih škola:

1. JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Nikšić,
2. JU Srednja stručna škola „Ivan Uskoković“ Podgorica,
3. JU Obrazovni centar Šavnik,
4. JU Srednja ekonomska škola „Mirko Vešović“ Podgorica,
5. JU Srednja stručna škola „Spasoje Raspopović“ Podgorica,
6. JU Srednja medicinska škola „Dr Branko Zogović“ Berane,
7. JU Stručna medicinska škola Podgorica,
8. JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“,
9. JU Resursni centar za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović” – Kotor.

Pedagozima i psiholozima je predstavljen koncept modularne nastave zasnovane na ishodima učenja, značaj kriterijuma za dostizanje ishoda učenja, ključne kompetencije, kao i standardi zanimanja, standardi kvalifikacija i obrazovni programi koji su usvojeni u prethodnom periodu iz oblasti Prehrane, Veterine, Hemijske industrije, Muzičke umjetnosti, Kozmetike, Ekonomije, prava i Saobraćaja i Građevinarstva.

U toku obuke predstavljeni su novi obrasci za planiranje vaspitno-obrazovnog rada, odnosno Godišnji plan rada i Plan realizacije ishoda učenja i data su uputstva o načinu njihovog popunjavanja, kao i uputstva o načinu evidentiranja nastavnog časa i ocjenjivanju ishoda učenja u novoj Odjeljenjskoj knjizi, koju nastavnici koriste od ove školske godine.

Obuku su realizovali Sandra Brkanović, rukovodilac Odjeljenja za istraživanje i razvoj kvalifikacija, Jadranka Radunović, Dušan Pejović i Marina Braletić, samostalni savjetnici u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija i nastavnici – treneri Slavica Jovanović i Gordana Tasić iz JU Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice i Alen Šabanović iz JU Srednja elektro-ekonomska škola iz Bijelog Polja.