Мања слова Већа слова РССВијести

04.06.2019.

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА ПОВОДОМ ИЗРАДЕ 10 ОБРАЗОВНИХ ПРОГРАМА ЗА ШКОЛСКУ 2019-2020

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА ПОВОДОМ ИЗРАДЕ 10 ОБРАЗОВНИХ ПРОГРАМА ЗА ШКОЛСКУ 2019-2020 У просторијама Центра за стручно образовање је 31.05.2019. године, организована јавна расправа за 10 образовних програма за школску 2019-2020. годину, и то: Сектор: Грађевинарство и уређење простора, подсектор: Грађевинарство; Сектор: Здравство и социјална заштита, подсектор Здравство, област Козметика; Сектор: Рударство, металургија и хемијска индустрија, подсектор: Хемијска индустрија; Сектор: Пољопривреда, прехрана и ветерина, подсектор: Прехрана; Сектор: Пољопривреда, прехрана и ветерина, подсектор: Ветерина; Сектор: Интердисциплинарна подручја, подсектор: Економија, право и саобраћај.

27.05.2019.

ПОЗИВ СРЕДЊИМ СТРУЧНИМ И МЈЕШОВИТИМ ШКОЛАМА У ЦРНОЈ ГОРИ ЗА УЧЕШЋЕ У РАСПРАВИ О НАЦРТУ 10. МОДУЛАРИЗОВАНОГ И КРЕДИТНО ВРЕДНОВАНОГ ОБРАЗОВНОГ ПРОГРАМА ЧИЈА ЈЕ ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ПЛАНИРАНА ОД ШКОЛСКЕ 2019/20. ГОДИНЕ

Центар за стручно образовање је, заједно са радним групама, у складу са важећом Методологијом, након претходно објављених 9, припремио и 10. модуларизовани образовни програм:

23.05.2019.

ПОЗИВ СРЕДЊИМ СТРУЧНИМ И МЈЕШОВИТИМ ШКОЛАМА У ЦРНОЈ ГОРИ ЗА УЧЕШЋЕ У РАСПРАВИ О НАЦРТИМА 9 НОВИХ МОДУЛАРИЗОВАНИХ И КРЕДИТНО ВРЕДНОВАНИХ ОБРАЗОВНИХ ПРОГРАМА ЧИЈА ЈЕ ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ПЛАНИРАНА ОД ШКОЛСКЕ 2019/20. ГОДИНЕ

Центар за стручно образовање је, заједно са радним групама, у складу са важећом Методологијом, припремио 9 модуларизованих образовних програма и то:

17.05.2019.

ИЗВЈЕШТАЈ СА САСТАНКА ЗА УПРАВЉАЊЕ ПРОЈЕКТОМ “РЕГОС”

ИЗВЈЕШТАЈ СА САСТАНКА ЗА УПРАВЉАЊЕ ПРОЈЕКТОМ “РЕГОС”

Од 15. до 16. маја 2019. године у Београду је одржан састанак за управљање пројектом РЕГОС у циљу дефинисања активности за усклађивање нацрта Заједничког регионалног оквира за развој регионалних стандарда занимања и активности планираних пројектом. Састанку су присуствовали представници шест земаља Западног Балкана: Албаније, Босне и Херцеговине, Косова, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Србије: директори агенција за стручно образовање, представници привредних комора, национални координациони представници за образовање, национални координациони представници за привреду, стручњаци за стандарде занимања, секретаријата ЦИФ-а, секретаријата ЕРИ СЕЕ и КултурКонтакт Аустрије.

17.05.2019.

Реализација Програма андрагошког оспособљавања наставног кадра који ради у образовању одраслих

Центар за стручно образовање објављује позив за предаваче „ПРОГРАМА АНДРАГОШКОГ ОСПОСОБЉАВАЊА НАСТАВНОГ КАДРА КОЈИ РАДИ У ОБРАЗОВАЊУ ОДРАСЛИХ“. Програм андрагошког оспособљавања наставног кадра који ради у образовању одраслих је усвојен на ВИИИ сједници Националног савјета за образовање одраслих, која је одржана 29. марта 2019. године.

06.05.2019.

ОДРЖАНЕ ЕДУКАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА РОДИТЕЉЕ РЕ УЧЕНИКА

ОДРЖАНЕ ЕДУКАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА РОДИТЕЉЕ РЕ УЧЕНИКА

Центар за стручно образовање је у сарадњи са основним школама у Никшићу, Бијелом Пољу, Котору, Улцињу, Цетињу и Подгорици 17., 23., 24. и 25. априла 2019. године, организовао радионице за родитеље РЕ ученика на тему “Значај образовања и учења за лични и породични развој - Родитељство се учи“.

18.04.2019.

Извјештај са ЕПАЛЕ конференције „Флексибилни програми учења одраслих и развој радне снаге“ 15-16. април 2019. године, Колашин

ЕПАЛЕ конференција на тему „Флексибилни програми учења одраслих и развој радне снаге“, реализована је у оквиру трећег циклуса ЕПАЛЕ пројекта, који у Црној Гори, у улози Националне службе за подршку, спроводи Центар за стручно образовање. Конференција је одржана 15-16. априла 2019. године у хотелу „Бианца Ресорт & Спа“ (Колашин).

09.04.2019.

ЕПАЛЕ КОНФЕРЕНЦИЈА „Флексибилни програми учења одраслих и развој људских ресурса“

Центар за стручно образовање, као ЕПАЛЕ Национални сервис подршке, организује ЕПАЛЕ конференцију, на тему "Флексибилни програми учења одраслих и развој људских ресурса", која се одржава 15-16. априла 2019. године, у хотелу „Бианца Ресорт & Спа“, у Колашину.

08.04.2019.

СТУДИЈСКА ПОСЈЕТА ПРЕДСТАВНИКА НСС ТИМА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ЦРНОЈ ГОРИ

СТУДИЈСКА ПОСЈЕТА ПРЕДСТАВНИКА НСС ТИМА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ЦРНОЈ ГОРИ

Студијска посјета представника НСС тима Босне и Херцеговине Црној Гори, реализована је од 1. до 3. априла 2019. године, у оквиру трећег циклуса ЕПАЛЕ пројекта, који у Црној Гори, у улози Националне службе за подршку, спроводи Центар за стручно образовање.

21.03.2019.

ОДРЖАНЕ ОБУКЕ ЗА ЧЛАНОВЕ РАДНИХ ГРУПА КОЈИ ЋЕ УЧЕСТВОВАТИ У ИЗРАДИ ОБРАЗОВНИХ ПРОГРАМА ИЗ СЕКТОРА ХУМАНИСТИКА И УМЈЕТНОСТ

ОДРЖАНЕ ОБУКЕ ЗА ЧЛАНОВЕ РАДНИХ ГРУПА КОЈИ ЋЕ УЧЕСТВОВАТИ У ИЗРАДИ ОБРАЗОВНИХ ПРОГРАМА ИЗ СЕКТОРА ХУМАНИСТИКА И УМЈЕТНОСТ

У оквиру реформе средњег стручног образовања и израде модуларизованих и кредитно вреднованих образовних програма, Центар за стручно образовање је 13. и 15. марта. 2019. године, организовао обуке чланова Радних група за израду два образовна програма Музички извођач и Музички сарадник из области Музичке умјетности