Manja slova Veća slova RSSVijesti

12.03.2018.

ODRŽANA III REGIONALNA EPALE KONFERENCIJA „ISTRAŽIVAČKA PRAKSA U OBRAZOVANJU ODRASLIH“

ODRŽANA III REGIONALNA EPALE KONFERENCIJA „ISTRAŽIVAČKA PRAKSA U OBRAZOVANJU ODRASLIH“ Centar za stručno obrazovanje, kao EPALE Nacionalni servis podrške, je organizovao III Regionalnu EPALE konferenciju, na temu "Istraživačka praksa u obrazovanju odraslih", od 06. do 07. marta 2018. godine, u hotelu „Avala resort and Villas“, u Budvi.

05.03.2018.

DVODNEVNE OBUKE NASTAVNIKA IZ PODRUČJA RADA TURIZMA I ELEKTROTEHNIKE (2. i 3. mart 2018)

DVODNEVNE OBUKE NASTAVNIKA IZ PODRUČJA RADA TURIZMA I ELEKTROTEHNIKE (2. i 3. mart 2018)

U okviru projekta: Umrežavanje nastavnika srednjih stručnih škola kroz uspostavljanje internet platofrme, koji realizuju Centar za stručno obrazovanje i Ministarstvo prosvjete uz podršku Evropske fondacije za obuku, održavaju se dvodnevne obuke nastavnika iz područja rada Turizma i Elektrotehnike.

01.03.2018.

III REGIONALNA EPALE KONFERENCIJA „ISTRAŽIVAČKA PRAKSA U OBRAZOVANJU ODRASLIH“

Centar za stručno obrazovanje, kao EPALE Nacionalni servis podrške, organizuje III Regionalnu EPALE konferenciju, na temu "Istraživačka praksa u obrazovanju odraslih", koja se održava 06-07. marta 2018. godine, u hotelu „Avala resort and Villas“, u Budvi.

27.02.2018.

Obuka za nastavnike iz područja rada: Mašinstvo i obrada metala

Obuka za nastavnike iz područja rada: Mašinstvo i obrada metala

Obuka za nastavnike iz područja rada: Mašinstvo i obrada metala održana je 23. i 24.februara 2018. godine u JU Srednja stručna škola „Ivan Uskoković” u Podgorici u okviru projekta koji realizje tim Centra za stručno obrazovanje i Ministarstva prosvjete, uz podršku Evropske fondacije za obuku (ETF) namijenjenog umrežavanju nastavnika srednjih stručnih škola.

26.02.2018.

EPALE Bilten

U svjetlu teme mjeseca februara na EPALE platformi (Electronic Platform for Adult Learning in Europe - elektronska platforma za učenje odraslih u Evropi) objavljen je mjesečni bilten u kome se nalaze brojne inspirativne studije, članci, izvještaji i resursi na temu: DRUŠTVENI MEDIJI U UČENJU ODRASLIH

21.02.2018.

IZVJEŠTAJ SA DRUGOG SASTANKA RADNE GRUPE ZA IZRADU ANDRAGOŠKIH PRIRUČNIKA U OKVIRU „EPALE“ PROJEKTA

IZVJEŠTAJ SA DRUGOG SASTANKA RADNE GRUPE ZA IZRADU ANDRAGOŠKIH PRIRUČNIKA U OKVIRU „EPALE“ PROJEKTA

Centar za stručno obrazovanje (EPALE Nacionalni servis podrške za Crnu Goru) je 19. februara 2018. godine, organizovao drugi sastanak za članove radne grupe za izradu andragoških priručnika. Sastanak je planiran sa ciljem izrade andragoških priručnika za nastavnike koji realizuju Program osnovne škole za odrasle. Pored članova radne grupe, sastanku su prisustvovali i članovi EPALE projektnog tima.

13.02.2018.

OBUKA NASTAVNIKA ZA UPOTREBU PROGRAMA MICROSOFT 365

OBUKA NASTAVNIKA ZA UPOTREBU PROGRAMA MICROSOFT 365

Dana 8-9. februara 2018. godine, u kabinetu informatike JU Srednje građevinsko-geodetske škole „Inž. Marko Radević“ održana je dvodnevna obuka nastavnika za upotrebu programa Microsoft 365. Obuku vode IT stručnjaci iz Ministarstva prosvjete i Centra za stručno obrazovanje, Marina Matijević i Josip Genić. Ova obuka predstavlja jednu od aktivnosti projekta koji realizuje tim Centra za stručno obrazovanje i Ministarstva prosvjete, uz podršku Evropske fondacije za obuku (ETF).

09.02.2018.

KLJUČNE KOMPETENCIJE ZA BUDUĆNOST MLADIH GENERACIJA

U četvrtak, 8. februara 2018. godine, sa početkom u 11 časova, u sali Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, u Podgorici, održana je Naučna tribina na temu „Ključne kompetencije za budućnost mladih generacija“. Predavač je bio prof. dr Aleksandar Baucal, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu, gdje predaje na predmetima Psihologija i Psihologija obrazovanja.

09.02.2018.

ODRŽANA SJEDNICA ODBORA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH

Prva sjednica Odbora za obrazovanje odraslih u novom sazivu je održana u srijedu, 7.02.2018. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje.

09.02.2018.

ODRŽANA SJEDNICA ODBORA ZA STRUČNO OBRAZOVANJE

Prva sjednica Odbora za stručno obrazovanje u novom sazivu je održana 6.02.2018. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje.